Textiel Bedrukken

Bedrukken van textiel

Wilt u uw vrijetijdskleding, werkkleding, sportkleding of iets anders bedrukken met uw logo of een eigen ontwerp? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bedrukken op eigen kleding is mogelijk. Ook kunnen wij de kleding voor u bestellen. Er zijn een aantal manieren om kleding te bedrukken. Hieronder staat een korte uitleg.

Flex Folie

Flex Folie is uitermate geschikt voor zowel katoen als polyester en geeft een mooi en professioneel resultaat van goede kwaliteit. Kleine details zijn mogelijk en de bedrukking gaat, bij juist gebruik, lang mee.

textiel bedrukken printed.nl

Flex Folie is doorgaans
geschikt voor alle textiel:
t-shirts, polo’s, sweaters, jassen, sportkleding,
werkkleding, accessoires zoals caps, mondkapjes, noem het maar op. U kunt hierbij kiezen uit zeer veel kleuren en het is mogelijk om te kiezen voor kleine bedrukkingen voor op de borst of mouw maar ook grote bedrukkingen voor op de rug of borst. Dit kan doordat de folie erg dun en flexibel is, waardoor het bij kleine en grote bedrukkingen het juiste comfort biedt.

Productie

Bij het bedrukken van kleding met Flex Folie, wordt er gewerkt met een dunne folie van polyurethaan verwerkt op een plastic drager. Het logo of ontwerp wordt eerst digitaal voorbereid en daarna via een plotter op de gewenste manier uitgesneden in de folie. Nadat het ontwerp in de folie is uitgesneden, moet het restmateriaal van de plastic drager verwijderd worden, ook wel pellen genoemd.

Na het pellen wordt het ontwerp zichtbaar op de plastic drager en is het klaar om op kleding te bedrukken. Het kledingstuk en de folie worden beide op de juiste manier onder de transferpers geplaatst, waarna het uitgesneden ontwerp of logo door middel van hoge druk en de geschikte temperatuur op het kledingstuk bedrukt wordt.

Printbare Flex

Heeft u een foto die u op textiel gedrukt wilt hebben?
Dat is mogelijk door middel van een printbare flex. De print wordt gemaakt op een speciale flex in onze HP Latex 335 printer waarna hij op de stof gedrukt wordt.